Ταπητοκαθαριστήρια Κεφαλόβρυσο Καθαρισμός Χαλιών - kefalovriso.gr
Ταπητοκαθαριστήρια Κεφαλόβρυσο Καθαρισμός Χαλιών – kefalovriso.gr

 

Χαλιά στο Παιδικό Δωμάτιο
Το παιδικό δωμάτιο είναι αυτό στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ίσως και τη μεγαλύτερη σημασία στην επιλογή του χαλιού, καθώς φιλοξενεί το πιο πολύτιμο πλάσμα, το παιδί σας. Κάθε γονιός επιδιώκει το καλύτερο για το παιδί του και σίγουρα μία από τις πρώτες προτεραιότητες είναι να διασφαλίσει ότι θα ζει και θα κινείται σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Όταν έρθει η στιγμή να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο του νέου μέλους της οικογένειας μην αφήσετε τα χαλιά για το τέλος, καθώς αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του χώρου.

Πως όμως θα κάνετε στην σωστή επιλογή;

  • Υλικό

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι το υλικό του χαλιού. Προτιμήστε ένα ελαφρύ βαμβακερό και οικολογικό χαλί – ή κάποιο άλλο φυσικό υλικό – με όχι πολύ χοντρή ύφανση, που να μην βγάζει χνούδια και να διαθέτει πιστοποίηση από κάποιο διεθνή οργανισμό. Ιδανικά προτιμήστε χαλιά που να έχουν αντιστατικό νήμα.

  • Ολισθηρότητα

Ένα ακόμη σημαντικό tip είναι να επιλέξετε ένα χαλί που δεν γλιστράει. Τα παιδιά έχουν την τάση να μπουσουλάνε αλλά και να τρέχουν – λίγο αργότερα – πάνω σε αυτά οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα θέλατε να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

  • Το σωστό μέγεθος

Το μέγεθος του χαλιού του παιδικού δωματίου είναι εξίσου σημαντικό με το υλικό. Οι σωστές διαστάσεις είναι αυτές που το χαλί καλύπτει όλον τον «ελεύθερο» χώρο του δωματίου και επιπλέον φτάνει για να μπει κάτω από τα έπιπλα. Φροντίστε να πατάνε τα έπιπλα πάνω στο χαλί του παιδικού δωματίου, καθώς θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανότητα ολισθηρότητας. Το βάρος των επίπλων θα κρατάει το χαλί στη θέση του όσο και αν το παιδί σας τρέχει πάνω σε αυτό.

  • Χρώματα και σχέδια

Το χρώμα και το σχέδιο του παιδικού χαλιού είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής. Στα παιδικά δωμάτια συνηθίζεται να επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα χαλιά γιατί μεγαλώνουν τον χώρο και δημιουργούν μια χαρούμενη αίσθηση στο παιδί, ειδικά αν τα χρώματα είναι φλούο ή φωτεινά. Αντίθετα, τα πιο σκουρόχρωμα χαλιά δημιουργούν μια πιο καταθλιπτική εικόνα στα παιδιά και έτσι συνήθως αποφεύγονται. Οι ειδικοί επίσης συνιστούν να υπάρχουν σχέδια στα παιδικά χαλιά – φιγούρες, ζωγραφιές, φυτά, ζώα, παιχνίδια κ.α. – καθώς αυτό ενεργοποιεί την εγκεφαλική δραστηριότητα των παιδιών και μπορεί να λειτουργήσει εκπαιδευτικά.

  • Πείτε όχι σε φλοκάτες και κρόσσια

Οι φλοκάτες είναι χαλιά με ιδιαίτερη υφή και μακριές ίνες. Έτσι, ένα μικρό παιδί μπορεί να αποσπάσει ένα μικρό κομμάτι τους με κίνδυνο να προσπαθήσει να το καταπιεί, αλλά είναι πιθανό να τονώσει και μια ήδη υπάρχουσα αλλεργία του παιδιού, οπότε καλό θα είναι να αποφεύγονται στο παιδικό δωμάτιο. Παράλληλα, τα χαλιά με κρόσσια μοιάζουν υπέροχα για το σαλόνι μας, όχι όμως και για το παιδικό δωμάτιο. Ιδιαίτερα όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο πιθανότερο είναι τα μικρά δαχτυλάκια του στα κρόσσια με κίνδυνο να μπουρδουκλωθεί και να πέσει. Προτιμήστε λοιπόν καλύτερα χαλιά με ρέλι και όχι κρόσσια στον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού.

Μην ξεχνάτε πως τα χαλιά απορροφούν μεγάλο μέρος της σκόνης και των ρυπογόνων ουσιών του σπιτιού και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση για το παιδικό δωμάτιο. Διαβάστε επιπλέον χρήσιμες συμβουλές καθημερινής καθαριότητας του παιδικού δωματίου και να εμπιστεύεστε πάντα τους σωστούς επαγγελματίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση των παιδικών χαλιών σας. Τα Tαπητοκαθαριστήρια Kεφαλόβρυσο είναι ο πολύτιμος συνεργάτης σας στη μάχη κατά των μικροβίων που παραμονεύουν στα παιδικά χαλιά. Χρησιμοποιούμε υποαλλεργικά και ασφαλή για παιδιά και κατοικίδια προϊόντα καθαρισμού και εγγυόμαστε την ασύγκριτη ποιότητα καθαρισμού κάθε χαλιού που αναλαμβάνουμε.