Γιατί να βάλω χαλιά στο σπίτι μου - kefalovriso.gr
Γιατί να βάλω χαλιά στο σπίτι μου – kefalovriso.gr

 

Γιατί να βάλω χαλιά στο σπίτι μου;

Ποιος δεν θέλει τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες να χουχουλιάσει στο ζεστό σπίτι του; Είναι γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα το περνάμε στο σπίτι μας, καθώς το κρύο μας αποθαρρύνει απ’ το να βγούμε έξω. Έτσι, θέλουμε ένα ζεστό και όμορφο χώρο για να χαλαρώσουμε. Μπορείτε να φανταστείτε έναν τέτοιο χώρο χωρίς χαλιά;

Τα χαλιά είναι πολύτιμος σύμμαχος κάθε σπιτιού και οι λόγοι είναι πολλοί.

  • Είναι ζεστά

Τα στρωμένα χαλιά δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο, καθώς παρέχουν θερμομόνωση. Ένας χώρος με στρωμένα χαλιά έχει 2-3 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, καθώς τα χαλιά έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν την θερμότητα. Δεν είναι τυχαίο που στα χωριά οι νοικοκυρές είχαν την τάση να «διακοσμούν» τους τοίχους του σπιτιού με κιλίμια – ένα είδος λεπτού χαλιού, το οποίο λόγω του μικρού του βάρους ήταν ιδανικό για τοποθέτηση στον τοίχο – ώστε να κρατούν το σπίτι ακόμη πιο θερμό και να καίνε ακόμη λιγότερα ξύλα στα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Άλλωστε, τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση να πατάς σε ένα απαλό και ζεστό πάτωμα μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι.

  • Είναι πιο ήσυχα …

Εκτός από την ιδιότητα τους να εγκλωβίζουν την θερμότητα, τα χαλιά προσφέρουν και ηχομόνωση. Ναι, ηχομόνωση! Ένα χαλί απορροφά μεγάλο μέρος του ήχου με αποτέλεσμα να μην δημιουργείται «κενός χώρος» που θα προκαλέσει μιας μορφής αντίλαλου, διπλού ήχου ή μη καθαρών ομιλιών, αναλόγως με το πόσα έπιπλα και αντικείμενα έχετε στο δωμάτιο αυτό. Είναι ιδανικός σύμμαχος για όσους ασχολούνται με τη μουσική καθώς προσφέρει πολύ καλή ακουστική, αλλά ακόμη καλύτερος «βοηθός» για τους γονείς με μικρά παιδιά που παίζουν και τρέχουν μέσα στο σπίτι, οπότε τα βήματα τους ακούγονται πολύ λιγότερο πάνω σε στρωμένα με χαλιά πατώματα. Τέλος, αν μένετε σε μεγαλουπόλεις αυτή η ιδιότητα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς τα χαλιά απορροφούν σημαντικό μέρος των ενοχλητικών εξωτερικών θορύβων.

  • Μεταμορφώνουν το χώρο

Εκτός από τις φυσικές ιδιότητες των χαλιών κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και την μεγάλη τους διακοσμητική αξία. Ένα χαλί ανάλογα με το είδος και το στυλ του μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει τον χώρο σας χωρίς να αλλάξετε τίποτα άλλο. Ένα παραδοσιακό μάλλινο χαλί σε έντονα χρώματα θα δώσει μια πιο roustic και κλασσική όψη στο χώρο σας, ενώ ένα λεπτό ασπρόμαυρο με μοτίβα θα δημιουργήσει μια πιο ethnic αισθητική. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες…

  • Δημιουργούν πιο υγιές περιβάλλον διαβίωσης

Τα χαλιά λειτουργούν σας ένα φυσικό φίλτρο στον χώρο συλλέγοντας και εγκλωβίζοντας στο πέλμα τους σκόνη και αλλεργιογόνα. Σε έναν χώρο χωρίς χαλιά, όταν αερίζετε η σκόνη θα μαζεύεται σε διάφορες γωνίες και κρυφά σημεία και κάθε φορά που κινείστε στον χώρο θα επιστρέφει στον αέρα. Ο καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα θα απομακρύνει από τα χαλιά σας μεγάλο μέρος της σκόνης, ωστόσο φυσικά θα χρειαστείτε έναν επαγγελματικό βιολογικό καθαρισμό με το πέρας του χειμώνα ώστε να απομακρυνθεί και η περίσσεια σκόνη και οι αλλεργιογόνες ουσίες που έχουν εισχωρήσει πολύ βαθιά στο χαλί, εκεί που η σκούπα δεν φτάνει.

  • Είναι εύκολο να καθαριστούν

Συγκριτικά με κάποιου είδους πατώματα που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα – όπως πχ τα ξύλινα πατώματα ή το πάτωμα από φυσική πέτρα – τα χαλιά καθαρίζονται πολύ πιο εύκολα. Αρκεί σε καθημερινή βάση ένα πέρασμα με ηλεκτρική σκούπα και να επενδύετε σε έναν καλό επαγγελματικό καθαρισμό μια φορά το χρόνο για να τα διατηρείται πάντα καινούργια και λαμπερά.  Τα ταπητοκαθαριστήρια Κεφαλόβρυσο είναι πλήρως καταρτισμένα και εξειδικευμένα ώστε να αναλάβουν τον βιολογικό καθαρισμό και τη φύλαξη των χαλιών σας για να είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε έναν ακόμη ζεστό και υγιεινό χειμώνα στο σπίτι σας.